Zelenina v zimě

6. dubna 2015 v 14:48 | Růžena |  Dia klub
Ve čtvrtek se konal další diaklub ne téma "Výživa diabetiků". Přednášela Bc. Romana Fatková, nutriční terapeutka z I. interní kliniky FN Plzeň Lochotín.
Probírali jsme konzumaci zeleniny v zimě. Okurky, papriky, rajčata, zkrátka zelenina vypěstovaná ve sklenících, obsahuje mimo sezónu velké množství dusíku, protože dusík ze zeleniny odstraňuje sluneční záření. Proto není vhodné v zimě tyhle druhy zeleniny konzumovat. Je to těžké, já sama jím tuhle zeleninu po celý rok. Přes zimu bychom měli jíst zeleninu dušenou, tu místní, mrkev, červenou řepu, zelný nebo celerový salát. Měli bychom jíst častěji brambory. Zvláštní důraz se klade na konzumaci bílkovin. Ta je velmi důležitá v každém věkovém období.
Tentokrát byla účast vysoká. Přišli i úplně noví lidé. A opět se dlouho diskutovalo.
Zdraví Růžena
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama